Welkom

 

Welkom op de website van vruchtboomkwekerij Auke Kleefstra:

Hier presenteren wij u een zeer uitgebreid sortiment van oude fruitrassen van appel, peer, pruim en kers. Daarnaast hebben wij ook minder bekende vruchtboom soorten als kweepeer, mispel, zwarte moerbei en vijg.
Uiteraard worden de steenvruchten niet vergeten: perzik, nectarine en abrikoos horen er wat ons betreft zeker bij. Vervolgens allerlei soorten notenbomen, zoals walnoot, hazelnoot, amandel en tamme kastanje.

Naast de genoemde grootfruitgewassen is er een brede schakering aan kleinfruit, ook wel zachtfruit genoemd.
De diverse bessensoorten, rode, roze, witte en zwarte aalbes, rode, gele, groene en witte kruisbes alsmede framboos, herfstframboos, braam en braamhybriden vallen hieronder.
En wat dacht u van Japanse wijnbes, Japanse framboos, zwarte framboos, paarse framboos en de verrukkelijke blauwe bes of Amerikaanse bosbes.
Dan zijn er tenslotte nog de klimmende fruitgewassen akebia, druif en kiwi, minikwi en het bekende zomerkoninkje de aardbei.

Voor degenen die op zoek zijn naar werkelijk aparte eetbare vruchten van meerjarige planten hebben wij een aparte afdeling bijzondere en ongebruikelijke fruitgewassen.
Hiertoe rekenen wij onder andere: honingbes, appelbes, duindoornbes, cranberry, vossenbes,  krent, Japanse dwergkwee, rozenbottel en vlierbes.

Deze categorie wordt regelmatig vernieuwd en aangevuld. In diverse landen in en buiten Europa hebben wij contacten waardoor steeds weer andere interessante vruchtdragende eetgewassen ten tonele verschijnen zoals pawpaw, kaki,persimoen.
Bent u op zoek naar specifieke zeldzame fruitsoorten dan kunt ons hierover benaderen. Indien u dat wenst gaan wij voor u op zoek.

De afgelopen jaren raken steeds meer mensen geïnteresseerd in leibomen en vormbomen. Het blijkt dat er in Nederland betrekkelijk weinig planten van dit genre gekweekt worden.
Teneinde een voldoende hoge kwaliteit leibomen te kunnen verkopen, betrekken wij onze bomen uit het buitenland.

Hebt u thuis een bijzondere soort vruchtboom en wilt u hiervan een nieuwe? Op verzoek enten wij voor u een jong boompje van uw oude vertrouwde fruitras. Op die manier kunt u weer vijftig jaar verder.